BASISKENNIS SJAMANISME: toegang tot de werelden

Deze opleiding is gebaseerd op mijn sjamanistische praktijkervaring. De bedoeling is om ervaring op een concrete, praktische manier met jullie te delen: wat is het sjamanistische bewustzijn en hoe pas je het toe. Je maakt kennis met de niet-zichtbare wereld die je omringt en je leert je plaats erin te nemen.

Je doet tijdens deze reeks informatie op om in harmonie te komen met jezelf, met je leven. De basiscursus sjamanisme betekent een verdere stap op je pad van bewust leven door middel van een radicaal andere wijze van waarneming van de werkelijkheid. Hierdoor ontwikkel je een krachtige, open levenshouding waardoor je als geestelijke krijger in je dagdagelijkse leven kan staan. Voor sommigen is dit mogelijk een poort naar een herinnering van dat wat altijd al onbewust aanwezig was, voor anderen een totaal nieuwe perceptie van de wereld in en om henzelf. In het algemeen betekent het sjamanisme een pad naar jezelf, een weg naar 'huis'.

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De reeks richt zich onder meer naar:

  • diegene die actief het pad van ontwikkeling op emotioneel, spiritueel en maatschappelijk niveau wil bewandelen en die dit wil integreren in het dagdagelijkse leven.
  • diegene die bewust wil leren omgaan met dimensies die behoren tot de niet-zichtbare realiteiten.
  • therapeuten en healers die verdieping in hun werk willen brengen.

Iedereen die het transformatieproces kan toelaten voor zichzelf kan deelnemen, voorkennis is niet vereist.

De opleiding
Wat het werk van de sjamaan kenmerkt, is de toegang tot de andere realiteiten. De sjamaan is diegene die reizen maakt naar de niet-zichtbare werelden om een antwoord te vinden op een vraag. In deze opleiding krijg je de techniek aangereikt om toegang te nemen tot deze niet-zichtbare werelden in de vorm van de sjamanistische reis: een bewuste droom met een bepaalde focus en vooraf ingestelde intentie.

De werelden worden onderverdeeld in drie lagen: de middenwereld, de bovenwereld en de onderwereld. Het reizen hierin doe je niet alleen: je maakt kennis met je krachtdier(en), je krachtplant(en) en je gids(en) die je begeleiden bij het zoeken naar inzichten en informatie. Naast deze drie delen die de basis vormen van de sjamanistische reis, gaan we de opgedane kennis praktisch toepassen in het halen van een ritueel als start van een eigen sjamanistische cultuur.

Deze reeks is een doe-workshop waarin je zelf de dingen achterna gaat en ervaart.

Tijdens deze vijf avonden of twee dagen wordt de sjamanistische ervaring opgebouwd; hierdoor vormen deze onderdelen één geheel en zijn ze enkel als geheel te volgen.

let op: de inschrijvingen zijn beperkt, indien je interesse hebt, is het aangewezen om dit te laten weten, eventueel kunnen bijkomende data ingelast worden.

top